Piscina Oradea

Pool Control

Piscina Oradea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Piscina Oradea: Pool Control.


POOL CONTROL
Proiectare - Constructii - Intretinere Piscine din polipropilena si din beton | Acoperiri piscine | Jacuzzi | Saune | Accesorii piscine
0259-457-328

 constructii piscine OradeaPOOL CONTROL ofera urmatoarele servicii beneficiarilor din toata tara: consultanta de specialitate si proiectare in domeniul constructiei piscinelor, constructia piscinelor din polipropilena si beton, dotari cu sisteme de recirculare-filtrare a apei, elemente de hidromasaj si vizuale, jocuri de apa, etc, pentru orice tip de piscine. Comercializarea chimicalelor necesare întreţinerii calitatii apei din piscine.

piscine oradea

  Ca o activitate conexa a constructiei de piscine din polipropilena este confectionarea recipientilor, rezervoarelor si cuvelor pentru lichide alimentare, acizi, etc, precum si a foselor septice vidaj abile sau a caminelor pentru apometre sau instalatii de orice tip.

  Realizăm atât piscine rezidentiale cât şi publice, cu sistem de recirculare - filtrare controlate prin skimmer sau prin rigola perimetrala.

  Asigurăm clienţilor, prin personalul înalt calificat în domeniul piscinelor, service în garanţie şi post-garanţie, consultanţă tehnică si proiectare, servicii de întreţinere a piscinelor.

  Firma noastra realizeaza: 

 • Piscine din polipropilena
 • Piscine din beton

  De asemenea, ne ocupam cu urmatoarele:forme Piscine Oradea

 Acoperiri piscine:

 • Acoperire policarbonat
 • Acoperire automata PVC
 • Acoperire cu folie solara

 Intretinere piscine

 Panouri solare

 Purificare apa

  Wellnes:

 • Jacuzzi
 • Saune
 • Bai cu aburi
 • Sezlonguri incalzite

 Piscine polipropilena

 Piscinele din polipropilenă se construiesc în cele mai diverse forme şi dimensiuni .Ele sunt executate prin sudură din plăci de polipropilenă de înaltă calitate cu grosimea de 6 mm de culoarea albastră şi stabilizată faţă de acţiunea razelor ultraviolete.Piscinele cu lungimea de până la 8 m şi cu lăţimea de până la 3 m se execută în atelierele societăţii noastre şi se transportă oriunde în ţară. Cele care depăşesc aceste dimensiuni, se construiesc la faţa locului, în săpătura deja pregătită pentru piscină.

 Se execută doua tipuri de piscine:

 • piscine cu realizarea recirculării apei prin skimmere
 • piscine cu luciu de apă ale caror sistem este controlat prin rigola perimetrală (prea plin). 

 Piscinele ale caror sistem este controlat prin “skimmer”, care este un dispozitiv cu un orificiu de 25 cm x 15cm, plasat in peretele piscinei pentru colectarea apei din bazin. Prin acest orificiu apa este aspirată de pompa de recirculare şi condusă la filtrul cu nisip cuartos, apoi revarsata in piscina prin intermediul duzelor de recirculare instalate in peretii piscinei , vizavi de skimmer.

 Numărul skimmerelor si al diuzelor se calculeaza în funcţie de dimensiunea şi forma piscinei.Skimmerele se montează, întotdeauna astfel încât nivelul apei în bazin să fie aproximativ la jumătatea orificiului (gurii) skimmerului, în acest fel fiind stabilită şi adâncimea piscinei. Nivelul apei în piscinele cu skimmere este în general cu 10 – 15 cm mai mic decât adâncimea efectivă a bazinului.

 Piscinele ale caror sistem este controlat prin “rigolă perimetrală” necesita pe langa caminul de instalatii, si un bazin de compensare.

 In acest caz apa de la suprafaţa piscinei, este colectata si deversată prin rigola perimetrala în bazinul de compensarea, volumul careia trebuie sa aiba minim 7% din volumul piscinei.

 Din bazinul de compensare apa va fi aspirata de pompa de recirculare si condusa in filtru de nisip, apoi revarsata inapoi in piscina prin intermediul duzelor de recirculare instalate la baza piscinei. 

 1.Construcţia şi montarea: După încheierea contractului şi achitarea avansului, constructorul demarează lucrările de execuţie a piscinei in termen de 30 zile. Durata de execuţie fiind de 3-15 zile in funcţie de volumul de lucrări, complexitatea piscinei precum şi de condiţiile meteorologice. Înainte de începerea lucrărilor de punere în funcţiune este necesar să se finalizeze lucrările de pregătire descrise mai jos.

 

 2.Lucrări de pregătire necesare pentru piscinele de polipropilena: Lucrările de pregătire necesare pentru construcţia piscinei se vor efectua de către beneficiar, sau la solicitare de către prestator, dupa cum urmeaza:

 1. Se sapă o groapă care va avea lungimea cu 1m mai mare decât lungimea piscinei comandate şi lăţimea cu 1m mai mare decât lăţimea piscinei. Adâncimea gropii va fi cu 15-20 cm mai mare decât adâncimea piscinei.

 2. Se toarnă o suprafaţă de aşezare (radier) din beton armat, cu grosimea de 15-20 cm în groapa săpată. Această suprafaţă trebuie ă fie perfect orizontală (se permite o abatere de max.2 cm pe lungimea de 12 m)şi netedă. Cota de adâncime pentru piscină se măsoară considerând cota + 0,00 marginea superioară a piscinei în poziţia finală.

 3. Se execută un cămin pentru instalaţia de recirculare-filtrare, poziţionată la una dintre capetele piscinei care va avea dimensiunile interioare de 2 x1,5m şi baza fiind la acelaşi nivel cu baza piscinei. Distanţa max. între cămin şi piscină va fi de 3 m sau max. 5m.Căminul se poate executa din beton armat sau cărămidă. In ambele cazuri este de preferat să se aplice o hidroizolaţie a pereţilor.

 4. Între piscină şi cămin se execută un şanţ cu lăţimea de aproximativ 50 cm pentru conducte. În punctul de întâlnire dintre şanţ şi cămin, în peretele căminului se execută un orificiu având dimensiunea de 50 x 25 cm (pe unde se vor trece tevile in camin). La cerere vă stăm la dispoziţie cu desene de execuţie a săpăturilor şi a căminului la dimensiunile piscinei comandate.

 5. După poziţionarea corpului piscinei pe placa de fundaţie, sau finalizarea construcţiei piscinei la faţa locului(in cazul in care piscina are dimensiuni care nu se pot transporta), se efectueaza racordările la sistemul de recirculare-filtrare pentru punerea in functiune al acestuia.

 6. Urmatorul pas si totodata ultimul, este începerea umplerii cu apă a piscinei de polipropilena. Concomitent cu umplerea bazinului, se va turna de jur-împrejur, pe lângă pereţii exteriori ai piscinei un strat de beton de rigidizare, cu grosimea de aproximativ 10-15 cm, care nu necesita armatura, piscina fiind sprijinita cu rectangulari de 4 cm pe exteriorul peretilor.

proiectare constructii piscine Oradea

Piscine din beton

 CONSTRUCTIA PISCINELOR DIN BETON ARMAT 

Piscinele din beton pot fi construite in doua variante: 1. - cu sistem controlat prin “skimmer”, care este un dispozitiv cu un orificiu de aproximativ 40 cm x 20cm, plasat in peretele piscinei pentru colectarea apei din bazin. Prin acest orificiu apa este aspirată de pompa de recirculare şi condusă la filtrul cu nisip cuartos, apoi revarsata in piscina prin intermediul duzelor de recirculare instalate in peretii piscinei , vizavi de skimmer. Numărul skimmerelor si al diuzelor se calculeaza în funcţie de dimensiunea şi forma piscinei.Skimmerele se montează, întotdeauna astfel încât nivelul apei în bazin să fie aproximativ la jumătatea orificiului (gurii) skimmerului, în acest fel fiind stabilită şi nivelului apei din piscina. Nivelul apei în piscinele cu skimmere este în general cu 10 – 15 cm mai mic decât adâncimea efectivă a bazinului. 

 2. - cu “luciu de apa” in care nivelul apei ajunge la marginea superioara a piscinei. Apa ce trece peste peretele piscinei printr-o rigola perimetrala se revarsa intr-un bazin de compensare aflata in vecinatatea caminului pentru instalatii, volumul caruia trebuie sa aiba cel putin 7% din volumul piscinei care urmeaza a fi construita. In prima faza se discuta dimensiunea, forma piscinei si felul accesoriilor ce se doreste pentru marirea confortului. Dupa analizarea terenului si stabilirea detaliilor se incheie un contract si se trece la proiectare.Durata de executie a unui bazin din beton poate fi de 8-10 saptamani datorita timpilor necesari de maturare a betonului, a tencuielilor, a sapei de panta si a hidroizolatiei. Conditiile meteo nefavorabile pot afecta termenul de executie al lucrarii.

 Se stabileste pe teren pozitia bazinului si a caminului tehnic. Locul de acces al utilajului de sapat, al masinilor de transportat pamantul si locul unde se va depozita pamantul care trebuie sa ramana la lucrare pentru realizarea ulterioara a umpluturii in jurul bazinului. Se face trasarea coordonatelor gropii piscinei avandu-se in vedere 1.5 m in plus pe toate laturile pentru acces in jurul bazinului in vederea cofrarii pe ambele fete. Caminul tehnic si(bazinul de compensare in cazul piscinelor cu prea plin) se va sapa de preferinta cat mai aproape de bazin, daca este posibil chiar urmand sa aiba un perete comun cu bazinul. Astfel dimensiunea gropii va include si spatiile pentru camin si bazinul de compensare. 

 Dupa ce sapatul a fost executat si egalizarea fundului a fost terminat, se poate trece la armarea placii de fund a bazinului si a peretilor.

 In aceasta faza se monteaza elementele de incastrare ce vor fi legate de armatura in pozitiile stabilite in proiect: sifon de pardoseala, skimmere, elementele de trecere pentru insuflatoare, si daca sunt: proiectoare subacvatice, priza de aspirator, si alte accesorii care sunt prevazute in piscina. 

 Urmeaza cofrarea fundului bazinului apoi se poate trece la turnarea betonului pe fundul bazinului si vibrarea acestuia. Dupa ce betonul de la fundul piscinei a facut priza, continuam cu cofrarea peretilor bazinului si verificarea fixarii ferme a acestora.

Se face turnarea betonului cu vibrarea foarte buna a acestuia, avand in vedere ca elementele incastrate sa ramana in pozitia fixata si sa fie bine inglobate in beton.

 Se va cofra si turna caminul tehnic, avand in vedere sa fie prevazute trecerile pentru utilitatile ce trebuiesc aduse in camin de beneficiar: apa, canalizare, curent electric, tur-retur de la centrala termica sau panou solar pentru incalzirea apei. 

Urmeaza decofrarea si inspectarea peretilor pentru a se observa eventuale segregari, iar daca exista trebuiesc reparate cu materiale special.

Se vor face racordarile necesare de tevi si de cabluri, de la bazin la camin avand in vedere prinderea ferma a acestora in vederea realizarii ulterioare a umpluturii pe langa bazin si camin.

 Se vor etansa trecerile tevilor si cablurilor in caminul tehnic si se vor monta robineti la tevile ce vin de la bazin si intra in caminul tehnic. 

 La terminarea perioadei de maturare a betonului, se va face tencuirea peretilor piscinei.

 Se va monta o banda speciala cauciucata cu rol de etansare elastica si de hidroizolatie la imbinarea dintre peretii si fundul bazinului si apoi se va aplica hidroizolatia propriuzisa, constand intr-un mortar bicomponent pe baza de ciment, armat cu plasa de fibra de sticla in doua straturi successive de cate 1 mm.

 Dupa maturarea hidroizolatiei se trece la placarea bazinului.

Apoi urmeaza montarea echipamentelor in caminul tehnic. Se recomanda instalarea unei pompe submersibile intr-o basa care va fi racordata la tabloul electric pentru alimentare permanenta, in vederea evacuarii apei ce poate aparea in caz ca se inunda caminul tehnic.

Puteti opta pentru o automatizare a filtrarii, sincronizata cu incalzirea apei si o legare intr-un tablou electric cu sigurante, protectii termice pentru pompa si ceas programator.

Un regulator de nivel ar realiza o alimentare permanenta cu apa proaspata a piscinei pe masura ce are loc evaporarea si de asemenea o legare a preaplinului gurii de refulare la sistemul de canalizare ar asigura evacuarea in cazul umplerii piscinei peste nivelul stabilit. 

 Tratarea automata a apei se poate face optand pentru o statie de dozare automata a chimicalelor necesare intretinerii apei din piscina. Iluminarea subacvaticapoate fi realizata cu proiectoare subacvatice halogene, proiectoare cu leduri albe si colorate, sau cu fibra optica. Toate acestea sunt legate la transformator pentru scaderea tensiunii curentului de la 220V la 12V. Incalzirea apeinecesita un schimbator de caldura racordat la agentul termic din centrala, panouri solare sau, cu incalzitoare electrice prevazute cu termostat.

 Piscinele de interior degaja o umiditate excesiva in incaperea in care se afla si de aceea este necesar un aparat pentru dezumidificare ce va mentine umiditatea in limitele normale. 

 Urmeaza umplerea piscinei cu apa si se va trece la punerea in functiune a echipamentelor, tratarea apei, realizarea probelor functionale, instruirea beneficiarului referitor la functionarea si intretinerea piscinei - predarea finala a lucrarii.

 Trecem la umplutura din jurul bazinului si caminului tehnic, cu pamantul scos, in straturi successive. Este necesara intretinerea piscinei, care este un lucru obligatoriu, pentru a va putea folosi in cele mai bune conditii piscina. De aceea tratarea cu chimicalele specifice si verificarea cu un masurator special va face ca apa din piscina sa-si mentina in permanenta calitatea si claritatea.

 Ne putem ajuta cu sistemul de dozare-reglare automata, de un aspirator manual sau automat, de folia de protectie de vara cu sistem de rulare. Pentru folosirea unor cantitati mai mici de chimicale, exista alternativa folosirii unui sistem de tratare a apei cu lampa UV sau cu electrolizor de sare.

piscine beton Oradea

Servicii

 Piscinepiscine fara margine oradea

 • Piscine din polipropilena
 • Piscine din beton

 Acoperiri piscine

 • Acoperire policarbonat
 • Acoperire automata PVC
 • Acoperire cu folie solara

 Intretinere piscine

 Panouri solare

 Purificare apa

 Wellnes

 • Jacuzzi
 • Saune
 • Bai cu aburi
 • Sezlonguri incalzite

 Va oferim de asemenea:

 Mozaic de sticla

 • Mozaic
 • Benzi decorative
 • Design

Aspiratoare automate

 • Aspiratoare pt. piscine rezidentiale
 • Aspiratoare pt. piscine publice

 Accesorii:

 • Cap schimbator filtru
 • Chimicale pentru intretinere
 • Elemente de montare in peretii piscinei
 • Elemente de montat in peretii jacuzzi
 • Filtru mobil cu pompa
 • Fitinguri PVC
 • Grila din material plastic
 • Iluminat subacvatic
 • Incalzitor electric
 • Minicascade
 • Pompe de recirculare
 • Produse pentru iernare
 • Scara inox
 • Schimbator de caldura
 • Sistem innot contracurent
 • Trusa troliu pentru folia solara
 • Ustensile pentru curatare