Sezlong

SezlongCu linii gratioase si cu un design deosebit de modern, iconicul sezlong Eames a debutat in 1956 si ramane in productie inca. Cunoscute ca scaunul 670 Eames si 671 Eames Ottoman, aceste piese de mobilier de epoca incorporeaza elemente de design cu straturi de placaj, furnir din lemn si perne de piele. Designerii Charles Eames si sotia sa, Ray-Bernice, au creat un sezlong unic care a fost sursa de inspiratie pentru alti producatori. Consumatorii pot gasi un scaun Eames in magazinele online in general. Inainte de a cumpara un scaun de epoca Eames, consumatorii ar trebui sa ia in considerare cateva sfaturi.

Va prezentam cel mai cautat sezlong

  1. Cautati Genuine Design Eames

La scurt timp dupa ce scaunul de la Eames a intrat pe piata, imitatorii au aparut rapid. Herman Miller a scos un anunt care a avertizat consumatorii sa evite falsurile. Plycraft a produs un impact notabil, cu un sezlong care a fost considerabil mai inalt si mai voluminos decat scaunul original. Tetiera si scaunul original au proportii egale. In plus, pernele si scaunele sunt interschimbabile. Charles Eames a crezut ca scaunul ar trebui sa aiba "aspectul cald si receptiv al unui  tron folosit pe vremuri". Designul scaunului provine din scaunele de club traditionale si confortabile. Consumatorii ar putea dori sa se familiarizeze cu detaliile distinctive ale scaunului Eames citind carti si reviste de referinta.

In timp ce multe scaune false Eames se inclina atunci cand utilizatorul se sprijina inapoi, elementul autentic nu face asta. Scaunul este jos, iar aceste sezlonguri contin o inclinare permanenta. Cotierele se curbeaza spre exterior, urmarind carcasa scaunului. O a doua bucata de piele este materialul care acopera bratele autentice. Copiile au cotiere plate si pot avea o bucata de piele care acopera marginea.

  1. Verificati eticheta

Multe fotolii Eames de epoca au etichete de hartie pe partea lor inferioara, dar aproximativ 30% din exemplele originale  nu au avut niciodata o eticheta. Falsurile au de obicei etichete rosii sau negre, in general, pe care scrie "Designed by Charles Eames" sau "Charles Eames". Eticheta producatorului este "Firma de mobilier Herman Miller" si afiseaza logo-ul companiei, care are doua varfuri ascutite cu un interior in forma de U. Locatia fabricii indica Venetia, California sau Zeeland, Michigan. Scaunele timpurii nu ar trebui sa aiba un cod postal la adresa, deoarece nu erau folosite in anii 1950.

  1. Examinati materialele

Sezlongurile autentice Eames au folosit materiale specifice. Lemnul de trandafir brazilian, nucul, ciresul sau santos si palisandru construiesc cadrul. Herman Miller a oprit productia de scaune realizate cu lemn de trandafir brazilian, care a fost embargoat la nivel mondial in 1992. Este posibil ca proprietarul scaunului sa fi refacut sau sa inlocuiasca cadrul daca finisajul pare nou.

Pernele cu umplutura din urethane ar trebui sa aiba adancimi de 6 inci si sa fie tapitate cu piele moale. Cautati nuante negre, cafeniu, smantana sau alte culori neregulate in exemplele de epoca. Pernele scaunului se ataseaza la cadre de placaj cu inele invizibile si cleme, ceea ce elimina necesitatea suruburilor si cuielor.