Reconditionare piscine

Reconditionare piscine

Reconditionare piscineBazinele de beton pot suferi fisuri sau alte deteriorari in timp datorita instalarii necorespunzatoare sau conditiilor meteorologice grave. O piscina deteriorata nu numai ca degradeaza aspectul proprietatii dvs., ci poate chiar face ca piscina sa fie inutilizabila din cauza unor scurgeri sau a unor probleme structural si tocmai de aceea avem nevoie de reconditionare piscine. Daca observati o fisura in piscina, reparati-o cat mai curand posibil pentru a reduce la minimum pagubele pe termen lung si pentru a va mentine piscina in timpul lunilor fierbinti de vara.

Pasi reconditionare piscine

Pasul 1

Indepartati pietrele cazute si betonul spart din crapatura cu mana. Curatati fisura cu o perie de sarma pentru a indeparta praful sau resturile ramase.

Pasul 2

Aplicati adezivul epoxidic la orificii cu aspiratie pe instrumentul de injectie din beton. Puneti fiecare port in siguranta pe peretii piscinei, centrandu-l la fiecare 6 pana la 8 centimetri de-a lungul crapaturii. Porturile trebuie centrate pe latimea crapaturilor.

Pasul 3

Imbracati intregul diametru al fiecarui port si intreaga lungime a fisurii cu adeziv epoxidic. Lasati epoxidul sa se fixeze si sa se usuce complet conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pasul 4

Introduceti tubul din umplutura de injectie din beton poliuretanic in unealta de injectie a betonului. In functie de tipul de umplutura pe care l-ati ales, va trebui sa atasati doua tuburi de amestecare in locul unui produs preamestecat. Glisati tuburile in aparat, pe masura ce incarcati un pistol de caldura.

Pasul 5

Plasati instrumentul de amestecare a betonului pe puntea piscinei de deasupra crapaturii. Strangeti tubul de injectie de pe instrument la portul care se afla cel mai jos de-a lungul fisurii. Strangeti tragaciul sau manerul pe pistol usor pana cand materialul de umplere incepe sa curga.

Pasul 6

Urmariti cu atentie cel mai mic port de injectie, deoarece umplutura poliuretanica incepe sa curga prin tub si in port. Tineti mana pe instrumentul de injectie pentru a continua curgerea pana cand vedeti ca umplutura de spuma incepe sa iasa. Eliberati manerul pentru a opri fluxul de umplere.

Pasul 7

Deconectati tubulatura de umplere de la cel mai mic port si atasati-l la cel mai mare port superior. Repetati acesti pasi pana cand umplerea incepe sa curga din urmatorul port mare. Repetati acest proces pentru a umple toate porturile, utilizand manometrul de pe instrumentul dvs. de injectie pentru a va ghida in timp ce umpleti gaura superioara.

Pasul 8

Puneti instrumentul de injectie pe puntea piscinei, cu toate tuburile deconectate de la porturi. Lasati porturile sa se usuce in pozitie, conform instructiunilor de pe tubul de umplere.

Pasul 9

Puneti ochelarii de protectie si masca. Utilizati un polizor pentru a slefui porturile si spuma excesiva de pe peretii piscinei. Aruncati porturile si resturile de spuma.

Pasul 10

Aplicati tencuiala sau vopseaua pentru a da piscinei dvs. finisajul dorit.

Lucrurile de care ai nevoie:

  • Perie de sarma
  • Instrument de injectie pentru beton
  • Adeziv epoxidic
  • Suport de injectare a betonului din poliuretan
  • Grinda sau masina de slefuit manual
  • Ochelari de protectie
  • Masca de praf
  • Beton
  • Ghips
  • Mistrie