Piscinele si beneficiile acestora

Piscinele si beneficiile acestora

 Atunci cand vorbim de slabit ne gandim la fitness si cand spunem ftness ne gandim la sala. Vizualizam aparate si accesorii traditionale utilizate pentru antrenamentul musculaturii, pentru tonifiere si pentru a arde caloriile, deci pentru a slabi. Putina lume stie ca exista metode alternative pentru  a obtine rezultate similare, chiar mai bune. Si ar trebui sa iti amintim care sunt acestea, deoarece vara si canicula te indeamna sa cauti oaze de racoare, iar drumul tau se indreapta adesea catre strand sau piscina.

 Sa faci ture de bazin, sa te joci, sa faci aerobica in apa sau doar miscari necesare pentru a te tine la suprafata apei, sunt toate activitati care pun in miscare toti muschii corpului (ceea ce nu se poate spune despre multe activitati “pe uscat” ) si iti permit sa arzi o cantitate de grasime importanta pentru acelea dintre noi care isi doresc sa slabeasca.

 Sa nu uitam ca activitatea fizica in apa este foarte delicata cu ligamentele si articulatiile noastre, spre deosebire de cele “pamantene” care executate fara control pot sa supuna fizicul unui grad mare de stres. Este suficient   sa te gandesti la stresul pe care il suporta gleznele si genunchii tai in timpul unei alergari sustinute, pe banda.

 Rezistenta opusa de apa este dulce si efectul de tonifiere apare in urma unei frecventari regulate a piscinei pentru inot sau ore de aquagym. Practic toti muchii corpului sunt implicati in timpul antrenamentului in apa, incepand cu abdominalii, muschii pieptuui si intercostalii pana la altii care reprezinta de obicei puncte “tinta” care te determina sa te inscrii la sala, ca sa iti imbunatatesti imaginea.
Pentru a-ti face o idee despre cate calorii vei arde in timpul antrenamentului in piscina, (nu uita insa ca trebuie sa tii cont mereu de greutatea ta si de intensitatea antrenamentului), putem spune ca in medie, intr-o ora de activitate fizica moderata se ard peste 500 de calorii (pentru o persoana de circa 60kg), in timp ce o persoana de 85kg poate sa arda peste 700 de calorii intr-o ora.

Iata ceteva dintre cele mai importante beneficii ale antrenamentului in piscina:
1. tonifierea muchilor corpului
2. arderea rapida a caloriilor
3. efect benefic asupra sistemului cardiovascular
4. iti relaxeaza corpul si mintea
5. imbunatateste echilibrul si coordonarea corporala

 Sfatul pe care ti-l dam acum este sa nu intarzii in a-ti alege o piscina acoperita sau in aer liber unde sa poti sa te simti in largul tau si care sa aiba si niste persoane specializate care sa te ajute. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.