Piscine interior

Piscine interior

Piscine interior Piscinele pot fi fie in interior, fie in aer liber. Ele pot fi de orice dimensiune si forma, si in interior dar si deasupra solului. Majoritatea bazinelor sunt amenajari permanente, in timp ce altele sunt structuri temporare, pliabile. Cele mai des intalnite in hoteluri sunt piscine de interior.

Piscine interior si alte tipuri de piscine

Piscinele private sunt, de obicei, mai mici decat bazinele publice, in medie de 3,7 m × 7,3 m pana la 6,1 m × 12,2 m (20 ft × 40 ft), in timp ce piscinele publice incep de obicei la 24 m. Piscinele de acasa pot fi construite permanent sau pot fi asamblate deasupra solului si dezasamblate dupa vara. Piscinele in aer liber in curti sau gradini au inceput sa se prolifereze in anii 1950 in regiunile cu clima calda de vara, in special in Statele Unite.

Metodele de constructie pentru piscinele private variaza foarte mult. Principalele tipuri de piscine in pamant sunt cele din beton armat, beton, captuseli din vinil si cadre din fibra de sticla dintr-o singura bucata.

Multe tari au acum cerinte stricte de imprejmuire a piscinelor pentru piscinele private, care necesita izolarea zonelor de piscina, astfel incat copiii neautorizati mai mici de sase ani sa nu poata intra. Multe tari au nevoie de un nivel similar de protectie pentru copiii care locuiesc sau viziteaza casa, desi multi proprietari de bazine prefera aspectul vizual al bazinului in imediata apropiere a zonelor de locuit si nu vor oferi acest nivel de protectie. Nu exista un consens intre state sau tari cu privire la cerintele de a asigurare a piscinelor locale si in multe locuri nu sunt necesare, in special in mediul rural.

Piscine temporare de clorura de polivinil ieftine pot fi achizitionate in supermarketuri si scoase dupa vara. Acestea sunt folosite mai mult in aer liber in curti, sunt de obicei superficiale si adesea partile laterale sunt umflate cu aer pentru a ramane rigide. Cand ati terminat, apa si aerul pot fi lasate sa iasa si acest tip de piscina poate fi impaturita pentru o depozitare convenabila. Acestea sunt considerate in industria piscinelor drept bazine destinate racirii si distractiei copiilor mici si mici, nu pentru inot, de aici si denumirea alternativa a bazinelor pentru bebelusi.

Jucariile sunt disponibile pentru copii si alte persoane care se pot juca cu apa in piscina. Acestea sunt adesea umflate cu aer, astfel incat acestea sunt moi, dar inca rezonabil rezistente, si pot pluti in apa.

Piscinele publice fac adesea parte dintr-un centru de agrement mai mare sau dintr-un complex de agrement. Aceste centre au adesea mai mult de o piscina, cum ar fi o piscina interioara incalzita, o piscina in aer liber (clorata, cu apa sarata sau ozonata) care poate fi incalzita sau neincalzita, o piscina pentru copii mai mica si o piscina pentru copii mici si sugari. Exista, de asemenea, o sauna si una sau mai multe cazi cu hidromasaj sau piscine spa ("jacuzzi").

Multe hoteluri si statiuni de vacanta de lux au o piscina pentru oaspetii lor. Daca o piscina se afla intr-o cladire separata. De asemenea, cladirea poate avea facilitati pentru activitati  in apa cum ar fi un rezervor de scufundari. Piscinele mai mari au uneori o placa de scufundare atasata la o margine deasupra apei.