Piscine frumoase

Piscine frumoase

Piscine frumoaseO piscina, un bazin de inot, o piscina cu vasle sau o piscina cu pene este o structura proiectata pentru a mentine apa pentru a permite inotul sau alte activitati de agrement. Pentru a vedea furnizori de pisicine dati click pe piscine frumoase. Piscinele pot fi construite in pamant (piscine in pamant) sau construite deasupra solului (ca o constructie libera sau ca parte a unei cladiri sau a unei alte structuri mai mari) si sunt, de asemenea, o caracteristica comuna la bordul navelor maritime si a navelor de croaziera. Piscinele in pamant sunt cel mai des construite din materiale precum beton, piatra naturala, metal, plastic sau fibra de sticla si pot fi de dimensiuni si forme personalizate sau construite la o dimensiune standardizata, cea mai mare dintre acestea fiind piscina de dimensiuni olimpice .

Cum obtinem piscine frumoase?

Multe cluburi de sanatate, centre de fitness si cluburi private, au bazine folosite mai ales pentru exercitii fizice sau recreere. Multe orase ofera piscine publice. Multe hoteluri au piscine disponibile pentru oaspetii lor pentru a le folosi in timpul lor liber. Facilitatile educationale, cum ar fi universitatile, au de obicei bazine pentru cursuri de educatie fizica, activitati recreative, petrecere a timpului liber sau atletism competitiv, cum ar fi echipe de inot. Cazile calde si baile termale sunt bazine umplute cu apa calda, utilizate pentru relaxare sau hidroterapie, si sunt comune in case, hoteluri si cluburi de sanatate. Piscine speciale sunt, de asemenea, utilizate pentru scufundari, sporturi de apa specializate, terapie fizica, precum si pentru instruirea salvamarilor si astronautilor. Piscinele pot fi incalzite sau neincalzite.

 

"Marea baie" de la locul Mohenjo-Daro din Pakistanul modern a fost cel mai probabil prima piscina, sapata in timpul celui de-al 3-lea mileniu i.en. Aceasta piscina este de 12 x 7 metri, este captusita cu caramizi si a fost acoperita cu un agent de etansare pe baza de gudron.

 

Vechii greci si romani au construit bazine artificiale pentru formarea atletica in palaestra, jocuri nautice si exercitii militare. Imparatii romani aveau piscine private, de aceea unul dintre cuvintele latine pentru o piscina era chiar piscina. Prima piscina incalzita a fost construita de Gaius Maecenas de la Roma in secolul I i.Hr. Gaius Maecenas a fost un bogat nobil roman si a fost considerat unul dintre primii patroni ai artelor.

 

Ancient Sinhalese a construit perechi de piscine numite "Kuttam Pokuna" in regatul Anuradhapura, Sri Lanka, in secolul al IV-lea i.Hr. Ele au fost decorate cu  trepte, punkele sau vase  si desing de pergamente.

Piscinele au devenit populare in Marea Britanie la mijlocul secolului al XIX-lea. Inca din 1837, in Londra, Anglia, existau sase piscine interioare cu scanduri pentru scufundari. Clubul de inot Maidstone din Maidstone, Kent este considerat cel mai vechi club de inot supravietuitor din Marea Britanie. Ea a fost formata in 1844, ca raspuns la preocuparile legate de inecari in raul Medway, mai ales ca salvatorii ar fi fost adesea inecati pentru ca ei insisi nu puteau inota in siguranta. Clubul obisnuia sa inoate in raul Medway si sa organizeze curse, competitii de scufundari si meciuri de polo pe apa. Gazeta de sud-est iulie 1844 a raportat o petrecere acvatica cu mic dejun: cafea si biscuitii au fost servite pe o pluta in rau. Cafeaua era tinuta la cald peste un foc.