Piscina interior

Piscina interior

Piscina interiorPentru a intretine o piscina interior trebuie sa tineti cont de mai multe lucruri. Verificati nivelul apei. Este prea mare sau prea mic? Apa ta trebuie sa fie exact la nivelul central al skimmer-ului tau de piscina pentru rezultate optime si performanta. Daca apa este scazuta, se poate stinge pompa si arde, sau daca este prea mare, usa de scurgere nu va functiona corect. Usa pastreaza ramasitele de impuritati.

Cum intretinem o piscina interior?

Daca aveti un clorinator de punte sau un clorinator in linie, acestea trebuie verificate in mod regulat pentru nivelurile potrivite de tablete de clor, incarcare sau posibila infundare. (Folositi tablete de calitate tri-clor). Aceasta unitate, in functie de stil si caracteristici, are capacitatea de a adauga un reziduu uscat de clor necesar.

Daca aveti un Ozonator, asigurati-va ca lumina este aprinsa si ca functioneaza. Ozonul, precum si razele UV sau o combinatie a acestora pot reduce cantitatea de clor utilizata de piscina. Exista diferite tipuri, iar multe dintre ele au instructiuni diferite de instalare si utilizare.

Daca aveti un sistem salin, o piscina cu sare sau ceea ce unii numesc un bazin fara clor (o conceptie gresita), acestea sunt denumite in mod corespunzator generatoare de clor, apoi va trebui sa luati in considerare aceste sfaturi. Toate aceste unitati nu produc clor pentru dvs., deci nu trebuie sa cumparati, sa pastrati sau sa va bateti capul. Acest confort vine la un cost si are anumite riscuri inerente. Celula trebuie pastrata curata si chimia piscinei devine si mai critica pentru buna functionare a acestuia. Nu adaugati prea multa sare. Sistemele de sare imping in mod artificial pH-ul. Veti folosi mai mult acid ca rezultat. Aceasta unitate este minunata atunci cand este utilizata si inteleasa corespunzator. Poate fi costisitoare cumpararea si intretinerea, dar ofera o experienta minunata in apa.

Curatati filtrul in mod regulat sau dupa cum este necesar. Un filtru excelent pentru bazinele din Arizona este un filtru de cartuse. Acestea asigura debite maxime, dau apa  curata ca cristalul si trebuie curatate doar de cateva ori pe an. Da, este posibil ca acestea sa fie curatate dupa o furtuna puternica sau o data la cateva luni, in functie de conditiile din piscina. Ar fi mai bine sa le curatati la fiecare 4-6 luni. Daca aveti un set suplimentar de elemente - ceea ce este o idee grozava - este o activitate mult mai usoara si mai rapida. Se inmoaie filtrele murdare intr-o solutie de acid muriatic 10% sau o solutie de TSP (fosfat trisodic). Folositi o cutie de gunoi din cauciuc. Purtati manusi si elemente pentru protectia ochilor. Adaugati intotdeauna acid in apa, NU apa la acid. Dupa aceea, clatiti-le pana cand se curata si lasati-le sa se usuce. Puneti consumabilele pana la urmatoarea schimbare.

Piscine temporare de clorura de polivinila ieftine pot fi cumparate in supermarketuri si scoase dupa vara. Ele sunt folosite mai mult in aer liber in curti, sunt de obicei superficiale si adesea partile laterale sunt umflate cu aer pentru a ramane rigide. Cand ati terminat, apa si aerul pot fi lasate in gol si acest tip de piscina poate fi impaturit pentru o depozitare convenabila. Acestea sunt considerate in industria piscinelor drept bazine de "splasher" destinate copiilor mici , nu pentru inot.