Piscina exterior

Piscina exterior

Piscina exteriorFederatia Internationala de Inot (FINA) stabileste standarde pentru bazinele de concurs: latime de 25 sau 50 m (82 sau 164 ft) si adancime de cel putin 1,35 m (4.4 ft). Piscinele de competitie sunt, in general, in interior si incalzite pentru a permite utilizarea lor pe tot parcursul anului si pentru a se conforma cu mai multa usurinta reglementarilor privind temperatura, iluminatul si echipamentul de functionare automata.

Ce este o piscina exterior?

O piscina de dimensiuni olimpice (folosita pentru prima oara la Jocurile Olimpice din 1924) este o piscina care indeplineste standardele suplimentare ale FINA pentru Jocurile Olimpice si pentru evenimentele de campionat mondial. Trebuie sa aiba o lungime de 50 m (160 ft) cu o latime de 25 m (82 ft), impartita in opt benzi de 2,5 m (8.2 ft) fiecare plus doua zone de 2,5 m (8.2 ft) pe fiecare parte a bazinului. 24] Apa trebuie tinuta la 25-28 ° C (77-82 ° F) si nivelul de iluminare este mai mare de 1500 lux. Adancimea trebuie sa fie de cel putin 2 m si exista, de asemenea, reglementari privind culoarea benzii, pozitionarea steagurilor in spate (5 metri de fiecare perete) si asa mai departe. Piscinele care se pretind a fi "bazine olimpice" nu respecta intotdeauna aceste reglementari, deoarece FINA nu poate folosi politia termenului.

Un bazin poate fi numit rapid sau lent, in functie de aspectul sau fizic. Unele considerente de proiectare permit reducerea rezistentei la inot, facand piscina mai rapida: adica adancimea adecvata a bazinului, eliminarea curentilor, latimea crescuta a benzii, liniile de benzi de curse si jgheaburile absorbante de energie si utilizarea altor modele hidraulice, acustice si de iluminat inovatoare.

In ultimele doua decenii, un nou stil de piscina a castigat popularitate. Acestea constau dintr-un vas mic (de obicei, de aproximativ 2,5 × 5 m) in care inotatorul inoata in pozitie, fie impotriva impingerii unui curent de apa generat artificial, fie impotriva tragerii dispozitivelor de retinere. Aceste bazine au mai multe nume, cum ar fi statiunile balneare, masinile de inot sau sistemele de inot. Toate acestea sunt exemple de diferite moduri de inot de rezistenta.

Cada fierbinte si bazinele spa sunt piscine incalzite comune folosite pentru relaxare si uneori pentru terapie. Spatiile comerciale sunt comune in zona unde se afla piscina sau in zona de sauna a unui club de sanatate sau a unui centru de fitness, in cluburi pentru barbati, cluburi de femei, moteluri si apartamente exclusive de cinci stele. Cluburile spa pot avea piscine foarte mari, unele segmentate in functie de temperaturi. In Japonia, cluburile barbatilor cu mai multe spatii de diferite dimensiuni si temperaturi sunt comune. Spatiile comerciale sunt in general realizate din beton, cu un interior din mozaic. Cazanele calde sunt de obicei facute intr-o oarecare masura ca un butoi  cu laturi drepte, din lemn, cum ar fi bradul californian, tinut in loc de cercuri metalice. Imersiunea capului nu este recomandata in spa-uri sau cazi fierbinti datorita unui risc potential de prindere subacvatica de la fortele de aspiratie ale pompei. Cu toate acestea, instalatiile comerciale din multe tari trebuie sa respecte diferite standarde de siguranta care reduc considerabil acest risc.