Piscina exterior

Piscina exterior

Piscina exteriorPe masura ce va monitorizati o  piscina exterior, incercati pe cat posibil sa va informati, si sa analizati daca este ceva ce are o problema:

Cum se intretine o piscina de exterior?

- Sunt retururile din peretele lateral al piscinei slabe?

- Sistemul de curatare in podea functioneaza corect? Piscina dvs. ar trebui sa fie libera de 99% din murdarie si resturi.

- Cum este claritatea apei in piscina dvs.? Fundul trebuie sa fie vizibil si apa limpede.

- Drenarea de la baza este obstructionata?

- Furtunul dvs. de curatare se misca asa cum ar trebui?

- Exista vreun miros anormal?

Daca exista oricare dintre aceste probleme, probabil este timpul sa curatati filtrele. Cele mai multe banci ar trebui sa aiba nevoie doar de acest lucru de doua ori pe an. Exista insa exceptii pe baza incarcarii in piscina (utilizarea bazinului).

Stergeti / curatati linia de tigla saptamanal. Acest lucru va reduce acumularea. Pastrati PH la 7.2. Cand pH-ul este cu adevarat ridicat, apa va lasa depozite peste tot.

Pastrati intotdeauna substantele chimice stocate departe de lumina directa a soarelui. Pastrati-le intr-un loc uscat si rece. Nu depozitati acidul si clorul unul langa celalalt.

Piscina dvs. nu trebuie sa fie curatata in mod regulat daca aveti un sistem de ozon. Daca trebuie sa faceti asta, faceti-o noaptea. Utilizati socuri non-cornee daca intentionati sa inotati in curand. Un alt mod de a soca piscina ar fi sa va porniti pompa timp de 24 de ore utilizand sistemul dvs. de ozon.

Daca incepeti sa vedeti crapaturi in jurul perimetrului piscinei dvs. intre punte si tigla, lipiti-le cu o mica cantitate de silicon curat. Nu permiteti ca apa sa migreze din interiorul bazinului in si sub punte prin fisuri la aceasta imbinare. Acest lucru creeaza probleme, eventual si usor de impiedicat.

Pastrati vegetatia, animalele, substantele chimice (precum ingrasamintele si ironitul) departe de piscina. Nitratii din ingrasamintele de pasare si deseurile provenite de la animale si oameni sunt alimente pentru alge.

Verificati-va portile si orice bariere de protectie pentru a pastra copiii in siguranta! Portile ar trebui sa ii tina departe de piscina, nu sa ii ajute sa intre. Ar trebui sa aiba un fel de mecanism de inchidere / inchidere cu automatizare care sa functioneze. Siguranta piscinei trebuie sa fie intotdeauna o prioritate.

Pastrati citirile chimice ale bazinului dvs. in aceste intervale:

  • PH: 7.2 la 7.8 (in general, pe capatul LOW)
  • Alcalinitate: 80 pana la 120 ppm
  • Duritatea calciului: 250-450 ppm
  • Acid cyanuric sau balsam: 30-50 ppm (amintiti-va ca comprimatele Tri-Chlor au deja balsam incorporat in acesta)
  • Reziduu de clorine: 1,0 pana la 1,5 ppm; Pana la 2.0 in vara cu ozon, 3.0 fara
  • Clor combinat: 0 ppm. Prin gestionarea corecta a chimiei bazinului, veti reduce substantial cantitatea de clor necesara. O mare parte din acesta este risipit.

Unele tari nu au ploi acide, deci pH-ul este mereu in crestere. Reglati pH-ul cu acid muriatic. Nu adaugati niciodata mai mult de o cana. Retestati si apoi adaugati din nou dupa cum este necesar. Pe masura ce adaugati acid pentru a ajusta PH-ul, acest lucru ar trebui, la randul sau, sa creeze o citire a alcalinitatii.