Piscina acoperita

Piscina acoperita

Piscina acoperitaIdeea de a avea o piscina acoperita in curtea proprie va fi intotdeauna incredibil de glamour. Este usor sa renunti la petreceri de weekend si sa adoptati o rutina de fitness intensificata care include ture dupa munca si sa petreceti dupa-amieze lungi pe sezlong piscina in timp ce aveti un bronz perfect.

Tot ce trebuie sa stiti despre o piscina acoperita

Dar, in acele vise, un element crucial al proprietatii bazinului este adesea uitat: intretinerea. Fara o rutina de intretinere adecvata, piscina dvs. ar putea ceda si veti avea o varietate de conditii mai putin  luxoase - apa verde, filtre sparte si alge, acestea fiind doar cateva.

 

Iata 10 sfaturi pentru intretinerea piscinei pe care trebuie sa le incercati chiar acum. Fie ca tocmai v-ati deschis piscina pentru prima data, fie ca ati fost un mandru proprietar de pisicina de ani de zile, verificati aceste sfaturi pentru a obtine sezonul de vara de la startul corect.

 

Impingerea frunzelor si a resturilor de pe suprafata apei nu se face doar o data, ci se repeta. Pentru o piscina cu adevarat curata, se va face zilnic.

 

Daca aveti o suma de investit, luati in considerare cumpararea unui robot care va curata partea de jos a piscinei pentru voi. Polaris Pool 360 se situeaza la mijlocul drumului in ceea ce priveste preturile si primeste in mod constant recenzii de performanta de cinci stele

 

In plus , trebuie sa curatati partile laterale ale piscinei pentru a preveni acumularea algelor. Din fericire, acest lucru nu trebuie sa se faca prea des. Puteti sa scapati de spalare o data la doua saptamani. Doar cautati zone cu alge si mergeti la ele cu o perie de frecat pentru a va mentine aspectul proaspat si curat.

 

Pentru acele pete deosebit de incapatanate, care nu vor disparea cu orice cantitate de substante de curatare? Puneti clor si lasati-l sa actioneze.

 

Ganditi-va la filtru ca rinichii unei piscine. Asa cum rinichii tai lucreaza constant pentru a elimina impuritatile din corp, filtrul piscinei este responsabil pentru indepartarea impuritatilor din apa - gandeste-te la murdarie, frunze si chiar jucarii mici.

 

De cele mai multe ori, piscina poate fi curatata prin oprirea filtrului, scoaterea capacului filtrului de pe puntea piscinei, ridicarea cosului de filtrare si indepartarea oricaror resturi inainte de a inlocui totul. Cel mai bine este sa va curatati cosul de filtrare cel putin o data pe saptamana.

 

Odata pe luna, veti dori, de asemenea, sa curatati tevile utilizate de sistemul dvs. de filtrare, pe care le puteti curata prin spalare. Pentru a face acest lucru, pur si simplu setati filtrul pe "invers", scoateti cosul de frunze si curatati-l. Apoi porniti pompa si lasati-o sa functioneze pana cand conducta de evacuare scoate apa curata.

 

Nota finala cu privire la pornirea si oprirea filtrului: acest lucru poate duce la spargerea filtrului. Setati filtrul pe un cronometru si permiteti-l sa ruleze timp de cel putin sase ore pe zi.

 

Nivelurile chimice sunt, fara indoiala, una dintre cele mai importante aspecte ale intretinerii piscinei. Apa echilibrata necorespunzator arata itulbure, irita pielea si ochii si poate cauza piscinei sa devina un teren de reproducere a bacteriilor. In mod ideal, ar trebui sa testati apa cel putin o data pe saptamana. Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), exista sase niveluri chimice care trebuie luate in considerare: