Piscina acoperita

Piscina acoperita

Piscina acoperitaExista mai multe tipuri de piscina acoperita. Acoperisurile cu ochiuri sunt minunate - usor de manevrat, durabil, cu aspect deosebit. Dar daca nu sunteti atenti, capacul de siguranta al ochiului de plasa va putea permite apelor din piscina sa transforme culoarea verde inchis.

Piscina acoperita, atat de convenabila si sigura incat permite scurgerea apei, permite, de asemenea, ca lumina soarelui si contaminantilor sa intre  in piscina. Si daca piscina dvs. arata ca cea prezentata in cele mai multe imagini, se comporta ca o punga de ceai, permitand taninurilor din frunze sa se scurga in apa din piscina.

Mai tarziu, in primavara, polenul si alte resturi de primavara foarte mici se adauga la incarcatura organica pe care chimicalele  din piscina incearca sa o controleze.

Vestea buna este insa ca o piscina verde care se deschide pe o piscina acoperita cu ochiuri este in intregime prevenita. Cu putina curatare de primavara, puteti sa va asigurati ca capacul bazinului dvs. se desprinde in apa albastra si limpede - chiar daca deschideti putin mai tarziu decat de obicei.

Iata 6 sfaturi pentru a evita deschiderea unui acoperis murdar. Cu putin timp acordat puteti economisi o multime de timp (si bani) mai tarziu.

  1. Mentineti nivelul scazut al apei. Setati o pompa cu capac in primul rand sau puneti un scimmer, pentru a mentine bazinul pompat pana la fundul placii. Acest lucru este important in timpul iernii, pentru a mentine apa inghetata la linia de nivel si importanta in timpul primaverii pentru ca nu mentine apa atingand partea inferioara a capacului bazinului. Cand se intampla acest lucru, se creeaza un strat umed pe capac care acopera resturile si apoi permite ca taninurile si acizii sa se scufunde in piscina.
  1. Curatati capacul. Pentru a indeparta bacteriile umede de pe capacul dvs. pentru piscina utilizati filtre de gunoi care sa atraga tot ceea ce cade in interior, si luati tot ce ramane pe capac. O perie de piscina poate fi de asemenea utilizata pentru a impinge resturile intr-o parte. Daca resturile sunt uscate, puteti folosi o suflanta de frunze pentru a curata capacul.
  1. Curatati puntea. Daca nu ati curatat puntea piscinei si zonele inconjuratoare de la toamna trecuta acum este un alt motiv bun pentru a folosi suflanta sau pentru a curata frunzele din jurul piscinei care s-ar putea sufla sub acoperire sau se afla pe partea superioara a capacului bazinului.
  1. Testati apa. Dupa curatarea capacului de plasa si a puntii piscinei, indepartati arcurile de pe ambele parti ale capacului, insa lasati capetele atasate. Apoi trageti marginile capacului deasupra, astfel incat lateralele sa fie expuse. Testati apa pentru pH, alcalinitate, duritate si nivelul de clor. Efectuati orice ajustari ale balantei de apa.
  1. Periati piscina. Piscina voastra de apa a avut resturi ramase de luni de zile, exista straturi de muschi care cresc pe pereti! Un periaj buna face minuni pentru piscina in primavara timpurie si va perturba coloniile tinere de alge care s-au dezvoltat fara probleme timp de 4-6 luni.
  1. Adaugati protectia algelor. Deoarece este posibil sa nu incepeti filtrarea pentru mai multe saptamani, apa va avea nevoie de o protectie suplimentara.