Imbunatatire piscine

Imbunatatire piscine

Imbunatatire piscineExista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru imbunatatire piscine.

Dimensiunile: Cele mai multe piscine din lume sunt masurate in metri, dar in Statele Unite bazinele sunt adesea masurate in picioare si acri. In Marea Britanie, cele mai multe bazine sunt calibrate in metri, dar inca mai exista bazine mai vechi masurate in acri. In SUA, piscinele tind sa fie fie 25 de metri , 30 de metri sau 50 de metri (curs lung). Liceele americane si NCAA desfasoara cursuri de scurta durata (25 de metri). Exista, de asemenea, multe piscine lungi de 33 mm, astfel incat 3 lungimi = 100 m. Aceasta dimensiune a bazinului este utilizata in mod obisnuit pentru a gadzui poloul de apa.

Sfaturi imbunatatire piscine

USA Swimming (SUA-S) inoata atat in ​​bazine metrice, cat si non-metrice. Cu toate acestea, standardul international este de metri, iar inregistrarile mondiale sunt recunoscute doar atunci cand se invecineaza in piscine de 50 m (sau 25 m pentru scurta durata), dar piscinele de 25 de metri sunt foarte frecvente in SUA. In general, cu cat este mai mica piscina, cu atat mai mult timp pentru aceeasi distanta este consumat, deoarece inotatorul castiga viteza prin faptul ca impinge zidul dupa fiecare rotire la sfarsitul piscinei.

Latimea: Cele mai multe piscine europene au o latime cuprinsa intre 10 m si 50 m.

Adancimea: adancimea unei piscine depinde de scopul piscinei si daca este deschisa publicului sau strict pentru uz privat. Daca este o piscina privata casual, relaxanta, aceasta poate sa ajunga de la 1.0 pana la 2.0 m (3.3-6.6 ft) adancime. Daca este o piscina publica destinata pentru scufundari, aceasta poate sa se incline de la 3,0 la 5,5 m (10 pana la 18 ft) in capatul adanc. O piscina pentru copii poate fi de la 0,3 pana la 1,2 m (1 pana la 4 ft) adancime. Cele mai multe bazine publice au adancimi diferite pentru a se potrivi cerintelor inotatorilor diferiti. In multe jurisdictii, este o cerinta de a arata adancimea apei cu valori clar marcate pe peretii bazinului. [C

Piscinele pot fi fie in interior, fie in aer liber. Ele pot fi de orice dimensiune si forma, si in interior sau deasupra solului. Majoritatea bazinelor sunt amenajari permanente, in timp ce altele sunt structuri temporare, pliabile.

Piscinele private sunt de obicei mai mici decat bazinele publice, in medie de 3,7 m × 7,3 m pana la 6,1 m × 12,2 m (20 ft × 40 ft), in timp ce piscinele publice incep de obicei la 24 m. Piscinele de acasa pot fi construite permanent sau pot fi asamblate deasupra solului si dezasamblate dupa vara.  Piscinele in aer liber in curti sau gradini au inceput sa se dezvolte in anii 1950 in regiunile cu clima calda de vara, in special in Statele Unite.

Metodele de constructie pentru piscinele private variaza foarte mult. Principalele tipuri de piscine in pamant sunt cele din beton armat, beton, captuseli din vinil si cochilii din fibra de sticla dintr-o singura bucata.