Constructii piscine

Constructii piscine

Constructii piscine El Amateur Swimming Association a fost fondata in 1869 in Anglia,  si Oxford inot Club in 1909. Ele au fost primele care s-au ocupat de constructii piscine. Prezenta baii interioare in zona pietruita de pe strada Merton ar fi putut sa-i convinga pe cei mai putin rezistenti ai brigazii acvatice sa se alature. Deci, baietii au devenit treptat inotatori, iar bazinele  au devenit bazine de inot. In 1939, Oxford a creat prima sa mare piscina publica  la Temple Cowley.

Sfaturi constructii piscine

Jocurile Olimpice moderne au inceput in 1896 si au inclus curse de inot, dupa care popularitatea piscinelor a inceput sa se raspandeasca. In Statele Unite, Clubul Racquet din Philadelphia (1907) se mandreste cu una dintre primele piscine moderne din lume. Primul bazin de inot care se deplaseaza pe mare pe o linie de navigatie a fost instalat pe linia albastra a Adriaticii in 1907.  Cea mai veche piscina publica cunoscuta din America, Underwood Pool, este situata in Belmont, Massachusetts.

Interesul pentru inotul competitiv a crescut dupa primul razboi mondial. Standardele imbunatatite si formarea au devenit esentiale. Acasa piscinele au devenit populare in Statele Unite dupa al doilea razboi mondial, iar publicitatea acordata sporturilor de inot de catre filmele de la Hollywood precum Million Dollar Mermaid a lui Esther Williams a facut o piscina de origine un simbol  dorit. Mai mult de 50 de ani mai tarziu, piscina de acasa sau rezidentiala este o viziune comuna. Unele natiuni mici se bucura de o industrie de piscina infloritoare (de exemplu, New Zealand) - inregistreaza  bazinele pe cap de locuitor, cu 65.000 de piscine de acasa si 125.000 de bazine de spa.

O cladire cu doua etaje, din beton alb, compusa din volume orizontale cubice, construita in 1959 la Colegiul Militar Royal Drumuri, se afla la Registrul locurilor istorice din Canada.

Conform Recordurilor Mondiale Guinness, cea mai mare piscina din lume este bazinul de apa din San Alfonso del Mar din Algarrobo, Chile. Este de 1.013 m (3.323 ft) lung si are o suprafata de 8 ha (20 de acri). La cea mai adanca zona, are o adancime de 3,5 m (11 ft).  A fost finalizata in decembrie 2006.

Cea mai mare piscina cu valuri interioare din America de Nord se afla la West Edmonton Mall, iar cea mai mare piscina interioara se afla la Laboratorul de flotabilitate neutra din cadrul Sonny Carter Training Facility din cadrul NASA SA din Houston.

In 2014, piscina Y-40 de la Hotelul Terme Millepini din Padova, Italia, a devenit cea mai adanca piscina interioara, certificata de Cartea Recordurilor Mondiale. Centrul de scufundari de agrement Nemo 33, langa Bruxelles, Belgia, Y-40 a fost finalizat.

Piscina Fleishhacker din San Francisco a fost cea mai mare piscina incalzita in aer liber din Statele Unite. Deschisa pe 23 aprilie 1925, ea a masurat 1.000 la 150 ft (300 x 50 m) si a fost atat de mare incat salvatorii au avut nevoie de caiace pentru patrulare. A fost inchis in 1971 din cauza patronajului scazut.

In Europa, cea mai mare piscina a fost deschisa in 1934 in Elbląg (Polonia), oferind o suprafata de 33.500 de metri patrati (361.000 de metri patrati).