Avantajele unei piscine acoperite

Avantajele unei piscine acoperite

 Toata lumea isi doreste sa aiba posibilitatea de a benefecia de avantajele unei piscine atat primavara, cat si vara. In zilele noastre acest lucru este posibil prin achizitionarea unui acoperis care sa intruneasca aceasta conditie. Primavara friguroasa! Stai si te gandesti la mare si soare. Ai face o baie in piscina. Iti trebuie doar un acoperis. Astfel, sezonul de folosinta al piscinei se poate prelungi, incepand cu luna aprilie pana in toamna, in octombrie.  

 Unul dintre principalele avantaje pe care le ofera acoperirea piscinei este acela ca, prin incalzirea apei, se prelungeste timpul calendaristic de folosire. In cazul in care piscina cu acoperis dispune de aductie a apei de la o sursa de incalzire, pentru lunile de inceput si de sfarsit ale sezonului estival (aprilie, mai-septembrie, octombrie), temperatura apei va fi pastrata la cotele caracteristice lunilor de varf ale verii.

 In cazul acoperirii piscinei, in perioada estivala sau in afara acesteia, lucrarile de intretinere sau de conservare sunt reduse la minimum. Frunzele si alte obiecte purtate de vant nu vor mai constitui cosmarul utilizatorilor, iar iarna, pentru realizarea conservarii este suficienta golirea piscinei.

 Un alt avantaj oferit de piscinele dotate cu sisteme de acoperire glisanta il constituie pastrarea confortului in cazul schimbarii conditiilor meteorologice, putand fi utilizate si pe vreme ploioasa sau vant. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca acoperisurile pentru piscine reprezinta un mijloc ideal de prevenire a accidentelor nedorite ce pot avea ca victime copiii.

 Pe scurt, este vorba despre un sistem compus din sine dispuse paralel pe lateralele piscinei, pe care culiseaza telescopic modulele de acoperire, care in cazul deschiderii intra unul sub altul.
Diferenta dintre tipurile de acoperisuri este data de forma modulelor (cupolelor). Constructia purtatoare este fabricata din aliaj nobil de aluminiu AlMgSi. Acest material este caracterizat printr-o duritate si rezistenta la corodare foarte mari. Logica tehnologica si compatibilitatea tuturor elementelor fac posibila o montare simpla a constructiei in sistem modular.

 Avantaje ALE PISCINELOR ACOPERITE

  • intretinerea si pastrarea curateniei apei se face greu din cauza poluarii si a depunderilor de praf, reprezentand principala sursa de uzura a instalatiilor de filtrare a apei. Prin urmare, avand o piscina acoperita, instalatiile de filtrare a apei vor rezista mai mult timp, dublu fata de piscinele neacoperite. 
  • se reduc costurile cu intretinerea piscinei
  • curatarea piscinei se va face mai rar, deoarece nu au cum sa patrunda frunzele sau alte obiecte purtate de vant
  • pot fi utilizate pe vreme ploioasa si vant 
  • previn accidentele nedorite ce pot avea ca victime copiii